Zo mooi anders

Natuurlijk niet meer of minder, maar zo mooi anders

Mijn verhaal

Mijn naam is Machteld Louwaard, getrouwd en moeder van drie kinderen.

In mijn werk als HR adviseur en casemanager Verzuim, heb ik veel mensen begeleid die worstelen met het vinden van een goede balans tussen werk en gezin. 
Toen ik zelf moeder werd, bleek onze zoon het syndroom van Down te hebben en daarmee kwamen we terecht in een geheel nieuwe wereld. Of beter gezegd, twee nieuwe werelden: die van nieuwe ouders én de wereld van een kind met een beperking. Alles was nieuw, we hadden zoveel te leren en ondertussen raast het gewone leven ook door. Ik had enorme behoefte aan een referentiekader maar kon die in mijn eigen omgeving niet direct vinden. Ik las wat ik kon vinden en voelde me in het begin echt overweldigd door alle informatie.

De eerste jaren waren zwaar. Zijn trage ontwikkeling, slaapproblematiek en veelvuldig ziek zijn trok een zware wissel op ons jonge gezin met drie kleine kinderen. Het combineren van werk met de zorgtaken thuis, alle extra ballast en paarse krokodillen die erbij komen kijken, miste zijn uitwerking niet op ons als ouders én als partners. Het bleek een enorme zoektocht om te komen tot een betere balans. 

“Soms zijn de dingen die we niet kunnen veranderen, de dingen die ons veranderen”

 

Tijdens mijn eigen zoektocht, vroeg ik mij vaak af, hoe doen andere moeders dat? Wat betekent het als je kind veel extra zorg nodig heeft en hoe houd je dan ook nog een fijn leven? Dit heeft mij geïnspireerd om De Andere Zaak op te richten want er zijn oneindig veel mogelijkheden om je leven te leven, ondanks én dankzij de beperking.

Ooit wilde ik alleen maar een ‘normaal’ leven. Zo’n leven met een leuke baan en een gezellig gezin. Maar wat is normaal? Ons kind en ons leven zijn misschien anders maar dat is ook goed. Het bijzondere is dat ik dat eigenlijk al wist bij zijn geboorte, ik was het alleen in de tropenjaren daarna soms wel een beetje kwijtgeraakt. Toen Huub geboren werd, schreven wij op zijn geboortekaartje:

“Er is een heel bijzonder mannetje geboren en hij heeft ons uitgekozen als zijn ouders. Huub heeft het syndroom van Down, dat is niet erg, dat is anders”

En zo is het. Daarom ben ik de Andere Zaak begonnen. Ik gun al die speciale moeders met hun bijzondere kinderen de rust en ruimte om te genieten van hun leven.

 

Je bent zo
mooi
anders
dan ik,
Natuurlijk
niet meer of
minder maar
zo mooi
anders,
ik zou je
nooit
anders dan
anders willen 

(Hans Andreus)

Opleidingen

N

Post HBO coaching & counseling

Aan het Europees Instituut de Baak, Driebergen
Dit is een brede opleiding tot allround coach

N

HBO Personeel & Arbeid

Amsterdam
Opleiding op het vlak van Human Resource Management

N

Diverse cursussen en trainingen

o.a. op het vlak van HRM, Re-integratie en verzuim, loopbaanontwikkeling, positieve gezondheid, e-coaching etc.

Wil jij investeren in jezelf en weer toekomen aan je leven?

Bekijk dan hier wat ik voor jou kan betekenen

De Andere Zaak

Moeders hebben weinig tijd. Dat begrijp ik. Om die reden wil ik zo flexibel mogelijk zijn en mijn diensten aanbieden in een vorm die het best bij jouw situatie past. Alle moderne communicatiemiddelen helpen om zo efficiënt mogelijk om te gaan met jouw kostbaarste bezit, namelijk jouw tijd. Mijn diensten kunnen digitaal of in combinatie met persoonlijk contact en thuiswerk opdrachten die je in alle rust in je eigen omgeving kunt uitvoeren. Persoonlijke sessies vinden in overleg op een locatie plaats. Als je het praktisch is, kan ik naar jou toekomen maar ik kan ook gebruik maken van diverse spreeklocaties van een coachhuis.

Algemene Praktijkinformatie:

De Andere Zaak


Noord-Holland, Amsterdam e.o.

06-16294029 

info@anderezaak.nl

Wil je weten wat we samen kunnen bereiken?

Laat dan je gegevens achter voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Pin It on Pinterest

Share This