Leef het leven waar jij blij van wordt. Wanneer je voorbij de beperkingen leert kijken, is er onbeperkt veel mogelijk.

Ervaar dat jij sturing kunt geven en zelf kunt kiezen voor een leven dat bij jullie past.

u

Voel jij je (over-) vermoeid?

Voel je weinig energie en heb je moeite alles vol te houden door alle ballen die jij hoog te houden hebt en de extra zorgtaken die op jouw bord liggen?

u

Heb je geen tijd voor jezelf?

‘Moet’ er altijd wel wat en kost het je moeite om te ontspannen? Schiet ‘iets’ voor jezelf doen er altijd bij in?

u

Ben je niet blij met jouw leven en de vrouw die je nu bent? 

Had jij het je anders voorgesteld toen jullie aan kinderen begonnen? Voel jij je soms verdrietig over de vrouw/moeder/werknemer die je nu geworden bent?

Mogelijkheden

Wil je weten wat de Andere Zaak voor jou kan betekenen? Scroll naar beneden voor de diensten of informeer persoonlijk:

Pakket aanbieding

Tijdelijk pakket van 5 gesprekken van een uur

via Teams of Zoom voor € 350 ,- excl. BTW *)

Boek alvast een gratis kennismakingsgesprek

*) normaal tarief € 75,- excl. BTW per uur

Zorgen voor je kind doe je met alle liefde.

Maar moeder zijn van een kind met een beperking kan dermate veel van je vragen dat je merkt dat de rek er bij jezelf uit is. Je bent sneller geïrriteerd, ongewild verlies je je geduld en valt uit naar de kinderen. Geregeld lukt het niet om ‘neutraal’ te reageren op het soms moeilijke gedrag of de vele zorgtaken die op je bordje liggen. Wanneer je zelf niet meer kunt ontspannen of daadwerkelijk plezier kunt beleven, kan de zorgtaak te zwaar voelen. Hoeveel liefde je ook voelt voor je kind. Hoe combineer je werk, gezin en sociaal leven op een manier die ook nog een beetje leuk is? Wanneer leven overleven wordt, ontstaat een gevoel van onvrede. Over jouw situatie én over jezelf, omdat het niet lukt de vrouw, moeder of werkneemster te zijn die je graag zou willen zijn.

Hoe gaat het eigenlijk met jou?

Hoe anders is jouw leven vergeleken bij dat van anderen? Dat valt moeilijk uit te leggen. Ook ‘gewone’ gezinnen hebben problemen en ook kinderen zonder beperking veroorzaken weleens kopzorgen. Maar om moeder te zijn van een kwetsbaar kind en deze zo goed mogelijk te begeleiden in onze gejaagde maatschappij, is geen gemakkelijke opgave. Het vraagt enorm veel incasserings- en doorzettingsvermogen en eigenlijk lever je elke dag opnieuw een topprestatie.

Natuurlijk, je zorgt met liefde voor je kind maar soms verlang je naar een lichter leven. Even geen constante alertheid, zorgplannen, zorgkantoren, PGB’s, hulpverleners, kastjes-naar-de- muur bureaucratie en noem het maar op.

Soms wringt het en wil je ook eens ‘iets’ voor jezelf doen, rustig op je kont zitten en wezenloos op een schermpje staren zoals andere ouders dat doen. Wanneer je heel veel ‘moet’, dreigt het gevaar dat je overspoeld wordt. Je voelt je opgebrand en verliest de regie over je leven. Dat is niet vreemd. Wanneer je aan het overleven bent, heb je geen ruimte om als een helikopter boven je eigen leven te gaan hangen. Je kunt dan niet meer bedenken wat er anders zou kunnen, laat staan waar je zelf nog behoefte aan hebt.

Door mijn ervaring weet ik hoe dat voelt en kan ik jou daarin begeleiden. In een veilige omgeving gaan we samen op zoek naar jouw diepere drijfveren en behoeftes. Het gaat hierbij echt om jou, eens niet in de rol van ‘moeder van’

Nu ben jij aan de beurt.

De feiten liegen er niet om.

Veel ouders van een zorgintensief kind hebben het zwaar te verduren. Zo blijkt zestig procent overwerkt te raken of een burn-out te krijgen. Ook lopen deze ouders een flink risico op relatieproblemen: zo’n 42 procent krijgt die door de komst van een zorgintensief kind. Ook blijkt dat ruim 40 procent tobt met opvoedproblemen; zo vinden ze het bijvoorbeeld moeilijk hun tijd te verdelen tussen hun zorgkind en hun andere kind(eren)
(bron: zorgkind is vaak meer dan ouders kunnen verdragen, Iris Pronk-13/09/14).

Het is mijn missie om jou als moeder met een kind met een beperking te coachen naar meer werk-privé-zorg balans. Zodat je, mét alle ballen die je hooghoudt, weer grip krijgt op jouw leven en de rust ervaart om te kunnen genieten van je gezin

Je ziet het pas als je het doorhebt

Een kind met een beperking ontwikkelt zich anders dan andere kinderen. Het is niet vanzelfsprekend dat bepaalde stappen worden gehaald zoals gaan lopen, praten, zindelijk worden, naar een (reguliere) school gaan etc. Sommige ontwikkelingsfases worden later of nooit doorlopen. Dat zorgt voor ouders voor momenten van verdriet en rouw die gedurende het leven steeds opnieuw kunnen voorkomen.

De gevoelens en emoties die ouders van een kind met een beperking doormaken, zijn anders dan bij kinderen die zich min of meer ‘normaal’ ontwikkelen. De dilemma’s zijn ook anders. Zo zijn er moeders die noodgedwongen moeten stoppen met werken om de zorg van hun kind op zich te nemen. Natuurlijk, zo’n keus wordt gemaakt uit liefde maar de omstandigheden maken dat de moeder op zo’n moment iets van haarzelf moet inleveren.

Als HR adviseur en coach heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van mensen in diverse situaties en dilemma’s rond het combineren van werk en privé. Dit, in combinatie met mijn ervaringen als moeder van een kind met een beperking, maakt dat ik goed aanvoel waar het wringt. Om balans te kunnen vinden tussen werk en thuis, is het essentieel ook naar jezelf te kijken. Dit is een drie-eenheid. Het zijn geen elementen die los van elkaar functioneren. Alles is onderdeel van jou en van jouw leven.

Omdat jouw leven anders is dan anders, is het des te belangrijker te ontdekken hoe jij dicht bij jezelf kunt blijven. Hoe jij invulling aan je leven kunt geven op een manier die goed is voor jou én de rest van het gezin. Hierin is de beperking een gegeven en vandaaruit onderzoeken we de mogelijkheden.
Mogelijkheden zijn er namelijk altijd. Heel graag ga ik samen met jou op zoek naar het leven wat past bij jouw omstandigheden en waarin jij je lekker voelt!

Ik richt mij op Moeders van een kind met een beperking.

Bijzondere moeders met bijzondere kinderen. Moeders zorgen voor hun kinderen, desnoods ten koste van zichzelf. Wanneer een kind een beperking heeft, is de intensiteit en de duur van zorg significant anders. Dicht bij jezelf blijven en voelen wat je zelf nodig hebt, is dan geen gemakkelijke opgave. Moeders zijn geneigd zichzelf als eerste te verwaarlozen ook al richt dit op de lange termijn enorme schade aan. Dit proces begint al in de baarmoeder waar de baby zich als eerste voedt ongeacht of er nog genoeg overblijft voor de moeder. Wanneer de baby eenmaal geboren is, begint de zoektocht naar een gezonde balans tussen zorgen voor je kind en zorgen voor jezelf.

Ik werk met verschillende technieken, afhankelijk van de behoefte. In de basis ga ik uit van een holistische benadering wat zoveel wil zeggen dat alles met elkaar verbonden is en elkaar voortdurend beïnvloed. Daarbij werk ik oplossingsgericht en pragmatisch juist omdat je al zoveel aan je hoofd hebt en behoefte hebt aan snel resultaat.

Pas als je goed voor jezelf zorgt, kun je het beste van jezelf geven!

Stel jezelf eens voor hoe jouw leven eruit zou zien als je

N

Weer grip krijgt op jouw leven

Niet alleen de omgeving of de zorg bepalen hoe jouw leven eruitziet. Je leert hoe je zelf sturing geeft en verantwoordelijkheid kunt nemen.

N

Meer rust krijgt in je hoofd en lijf

Door bewuster te sturen op energiegevers en –vreters leer je keuzes te maken die goed zijn voor jou.

N

Écht aandacht en tijd voor jezelf kunt creëren

Ik geef je realistische handvatten waardoor je leert hoe je binnen jouw overvolle leven tijd en aandacht voor jezelf kunt creëren.

N

Meer kunt genieten van én met jouw kind

Samen maken we een praktisch toepasbaar plan om ruimte te maken voor meer onbeperkt genieten.

Ervaringen van andere cliënten

Machteld is een top coach/adviseur met de juiste vaardigheden om iedereen in haar omgeving te inspireren en zelf tot actie over te laten gaan. Daarnaast kan ze met haar levenservaring anderen tot voorbeeld zijn en hen begeleiden in dezelfde moeilijke keuzes en ‘struggles’. Zonder zweverig te worden en met een goede realiteitszin.
Renee van Buuren

HR Adviseur

Gebaseerd op haar jarenlange ervaring als HR adviseur, gecombineerd met ervaring uit haar eigen leven, begrijpt Machteld als geen ander dat het leven soms anders loopt dan gedacht. Juist in die turbulentie helpt Machteld hoofd- van bijzaken te onderscheiden, een plan te maken en actie te stimuleren om zo weer overzicht en balans terug te krijgen.
Machteld is een spontane persoonlijkheid en weet met haar positieve instelling en oprechte interesse duurzame resultaten te boeken in haar coachingstrajecten.
Esther Zuidam

HR manager

Heb jij behoefte aan meer rust en plezier in je leven?

Bekijk dan hier hoe ik jou daarmee kan helpen!

“There’s no way to be a perfect mother, but a million ways to be a good one”
van: Jill Churchill

Een kind met een beperking is als een cadeautje waar je niet om gevraagd hebt. Althans, je koos voor het kind, niet voor de beperking. Toch heb je het gekregen. Het gaat ook niet meer weg. De beperking zal er altijd zijn. Je zult een weg moeten vinden in het verdragen van de moeilijke kanten.

Juist omdat het voor altijd is, is het zo belangrijk te ontdekken wat voor jou werkt binnen de kaders van jouw gezin, werk en omgeving. Doorgaans is de meeste aandacht en hulpverlening gericht op het kind met de beperking. Hierdoor staan de andere leden van het gezin automatisch meer in de schaduw. Hoe neem je dan je eigen plek in? Hoe zorg je er dan voor dat iedereen in het gezin aan de beurt komt?

Als je door mij begeleid wordt, ben ik er voor jou, de moeder. Wij maken een plan om jou in het zadel te houden en gaan op zoek naar hoe het voor jou werkt. Praktisch en oplossingsgericht met oog voor het systeem om jou heen.

Persoonlijke coaching

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg’

Voel je dat het tijd is om verandering door te voeren?

Merk je dat je energie niet meer stroomt?

Verlang je naar een lichter leven?

Persoonlijke coaching op maat betekent:

1: Tijdens een kennismaking kijken we of het vertrouwen er is om samen aan de slag te gaan.

2: We onderzoeken jouw coachvraag en wat ik daarin voor jou kan betekenen.

3: Door middel van een vooraf voorgesteld traject werken we aan jouw doelen. Hierbij gaan we gemiddeld uit van 2 tot 8 sessies verspreidt over een periode van ongeveer 2 tot 6 maanden.

4: Afronden en evalueren. We reflecteren de verworven inzichten, nieuwe kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan en meeneemt in jouw proces van persoonlijke groei.

Losse sessie van 60 min. € 75,- excl. BTW

Pakketprijs van 5 sessies € 350,- excl. BTW

Gesprekken vinden op een centrale locatie plaats.
Wanneer, op jouw verzoek, het gesprek op een andere locatie plaats vindt, kunnen reiskosten gerekend worden.

Ik wil graag persoonlijke coaching

Wil je vrijblijvend een kennismakingsgesprek met mij?

Vraag dan hier een gratis gesprek van 20 minuten aan

Wil jij leren hoe je de regie over jouw leven terugkrijgt zodat je beter kunt ontspannen en meer kunt genieten van je gezin?

Bekijk mijn aanbod en ontdek wat past bij jou. Naast de coaching trajecten en onlinepakketten (nu nog in ontwikkeling) organiseer ik workshops en geef intervisie coaching voor kleinere groepen gelijkgestemde moeders.

BASIS traject

“En nu gaat het om jou”

In 9 weken ontdek je hoe je nu in het leven staat en wat je daarin zou willen veranderen. Door praktische oefeningen werk je aan meer regie en ervaar je regelmogelijkheden om zelf sturing te geven aan je leven. Je komt hierdoor weer lekkerder in je vel te zitten en ervaart meer ontspanning en genietmomenten met je gezin.
Dit traject is een combinatie van persoonlijke coaching en thuiswerk opdrachten. Door deze opdrachten in je eigen tijd en omgeving te doen, werk je efficiënt aan de doelen die we samen geformuleerd hebben en heb je de meeste profijt van de persoonlijke sessies.

Stap voor Stap

Momenteel ben ik bezig met de ontwikkeling van online oefeningen en opdrachten om je leven te overzien na de eerste heftige en woelige tropenjaren.

Je gaat zelf thuis aan de slag met praktische opdrachten die je inzichten verschaffen en direct aanzetten tot het doorvoeren van kleine veranderingen die op de lange termijn een grote impact hebben.

Intervisie coaching

Voor groepen van ongeveer 6 moeders met een kind met een beperking.

Intervisie is een gestructureerde methodiek om doelgericht aan de slag te gaan en snel tot de kern te komen. Dit doe je samen met andere moeders die, net als jij, ervaringsdeskundigen zijn. Samen kom je tot nieuwe inzichten en naast veel herkenning, krijg je waardevolle input en praktische handvatten om zelf mee aan de slag te gaan. De context is het kind met een beperking maar het gaat over jou, over de dingen waar jij tegenaan loopt.

Basis Traject ‘En nu gaat het om jou’

Prijs € 270,-

Opsomming van de inhoud van de traject/pakket:

Week 1 Persoonlijke sessie om de start van het traject af te stemmen
Week 2 & 3 Zelf aan de slag met praktische oefeningen en werkboek en Skype sessie van een half uur om de voortgang te bespreken
Week 4 & 5 Verder met de oefeningen en werkboek
Week 6 Persoonlijke sessie van een uur
Week 7 & 8 Zelf aan de slag met oefeningen en werkboek
Week 9 Persoonlijk afronden en terugkijken in een gesprek van een uur

Stap voor Stap

Prijs: volgt

Deze online opdrachten en filmpjes zijn nog in ontwikkeling.

Als je hierin interesse hebt, laat het mij weten dan stuur ik je een update zodra alles klaar is!

Intervissie coaching

Prijs: voor 5 avonden betaal je in totaal € 75,- excl BTW p.p

Wat is intervisie?

Intervisie is een manier, een zelfhulp methode, om je eigen kennis te verhogen en om persoonlijke ervaringen uit te werken door middel van georganiseerde gesprekken met mensen die in een vergelijkbare situatie verkeren als jij.

Praktisch
De intervisiegroep komt in eerste instantie 5 avonden bij elkaar. Het streven is ongeveer eens per maand op nader af te spreken data bij één van de deelnemers thuis samen te komen. Aanvangstijd is 19.45 uur en we sluiten om 22.00 uur weer af. 

Begeleiding
Mijn rol is het intervisiegesprek te begeleiden en de procedures te bewaken.
Voor aanvang van elke bijeenkomst, ontvangen de deelneemsters een mail met een voorbereiding op de avond. Wanneer er behoefte is aan een specifieke aanpak of oefening, kan de aanpak hierop aangepast worden. 

Ervaringen van andere cliënten

Machteld is een top coach/adviseur met de juiste vaardigheden om iedereen in haar omgeving te inspireren en zelf tot actie over te laten gaan. Daarnaast kan ze met haar levenservaring anderen tot voorbeeld zijn en hen begeleiden in dezelfde moeilijke keuzes en ‘struggles’. Zonder zweverig te worden en met een goede realiteitszin.
Renee van Buuren

HR Adviseur

Gebaseerd op haar jarenlange ervaring als HR adviseur, gecombineerd met ervaring uit haar eigen leven, begrijpt Machteld als geen ander dat het leven soms anders loopt dan gedacht. Juist in die turbulentie helpt Machteld hoofd- van bijzaken te onderscheiden, een plan te maken en actie te stimuleren om zo weer overzicht en balans terug te krijgen.
Machteld is een spontane persoonlijkheid en weet met haar positieve instelling en oprechte interesse duurzame resultaten te boeken in haar coachingstrajecten.
Esther Zuidam

HR manager

Veelgestelde vragen

Worden de kosten vergoed door de verzekering?

Je kunt coaching in sommige gevallen wel als aftrekbare kosten indienen bij de belasting dienst. Er moet voor de aftrekbaarheid altijd verband bestaan met inkomensverwerving en/of verbetering op de arbeidsmarkt. Er is een drempel van 250 euro (de kosten daarboven kun je aftrekken).
Voor ondernemers/ZZP’ers geldt dat coaching aftrekbaar is voor de inkomsten-, vennootschap- en omzetbelasting.

Mijn werkgever wil betalen, kan dat?

Ja, dat kan zeker. Een werkgever kan in jou investeren door middel van een coaching traject op maat. Wanneer je door de juiste persoon begeleid wordt, is de kans van slagen het grootst. Wanneer jouw werkgever hier meer over wilt weten, kan ik je daar meer informatie over geven.

Hoe wordt er met mijn gegevens omgegaan?

Alle persoonlijke gegevens worden vertrouwelijk behandeld volgens de wet op de persoonsregistratie.

Waar vinden de gesprekken plaats?

De gesprekken kunnen plaats vinden op een locatie die jij prettig vindt. Bij jouw thuis, op het werk of op een andere plek die we in overleg vaststellen. Ik kom graag naar je toe!

Ik wil vrijblijvend informatie aanvragen over de diensten van de Andere Zaak

13 + 12 =

Voor elke behandeling reserveer ik tijd. Indien een afspraak onverhoopt afgezegd moet worden, kan dat zonder problemen binnen 24 uur. Indien dit niet binnen 24 uur wordt afgezegd of je jouw afspraak mist, zal ik mijn tijd in rekening brengen.

Praktijkgegevens

De Andere Zaak

06- 16 29 40 29
info@anderezaak.nl

De Andere Zaak

Pin It on Pinterest

Share This