Home » Blog » Overbelasting » Een kind met een beperking combineren met werk

Een kind met een beperking combineren met werk

door | 5 feb, 2020 | Overbelasting

Werk draagt voor veel mensen voor een belangrijk deel bij aan een gevoel van zingeving. Wanneer je werkt, hoor je ergens bij en draag je bij aan een maatschappelijk breder belang dan alleen jouw eigen gezin.

Onderzoek naar burn-out

De combinatie werk en gezin is echter voor veel mensen een uitdaging. Zo bleek uit eerder uitgevoerd Nederlands onderzoek, door Prof. Dr. Hedwig van Bakel en collega’s, dat ouders een grote klus te klaren hebben in het combineren van hun baan met een gezinsleven. Er bleek een toename aan werkgerelateerde burn-out klachten. Ook kwam men erachter dat er zoiets bestaat als een ouderlijke burn-out.

Het onderzoek geeft aan dat ouders die te maken hebben met overbelasting in hun gezinsleven, bijvoorbeeld doordat ze zorgintensieve kinderen hebben, extra gevoelig zijn voor een ouderlijke burn-out.

Hoe werkt dat in organisaties?

Op zichzelf is dit geen verbazingwekkende conclusie. Wanneer een kind ziek is of door een beperking meer dan gebruikelijke zorg nodig heeft, geeft dit een extra grote druk op het gezin. Interessant is de vraag in hoeverre werkgevers hier bewust conclusies uit trekken.

Weten organisaties überhaupt wel hoeveel werknemers een kind met een beperking hebben? In het kader van de privacy mag dit uiteraard nergens geregistreerd worden. Dan is het afhankelijk van de manager of er proactief aandacht besteed wordt aan de balans werk en privé voor deze groep werknemers.

Een goede manager zal actief meedenken in preventieve oplossingen en oog en oor hebben voor jouw functioneren. Helaas zullen er genoeg managers zijn die het gesprek niet aan (durven?) gaan en reactief handelen.

Hoe open ben jij op je werk? Praat je er wel eens over wat het voor jou betekent om structureel extra zorg te dragen? Hoe zorg je ervoor dat je het volhoudt en wie heeft er oog en oor voor jou?

Wat kun jij doen?

Ga in gesprek met elkaar. Dit draagt bij aan een betere balans tussen werk en privé, wat voor alle partijen een pure win-win is.

Het is in ieder geval goed om te weten dat er wet en regelgeving is die wellicht kan bijdragen aan een betere balans. Zo zijn er verschillende vormen van verlof en de Wet Flexibel werken (Wfw)/Wet Aanpassing Arbeidsduur (WAA) zorgt ervoor dat je in gesprek kunt gaan over flexibiliteit in werktijden en werkplek.

 

Heb je meer vragen of wil je advies krijgen?

Loop je rond met vragen of weet je niet hoe je het gesprek met je werkgever kunt insteken? Heb je behoefte aan iemand om mee te sparren over jouw situatie die zelf ook begrijpt hoe het is? Neem dan contact met me op en plan een gratis kennismakingsgesprek!

Over mij

Als moeder van een kind met een beperking, weet ik hoe lastig het is alle ballen in de lucht te houden. Bovenop alle ‘normale’ uitdagingen, krijg je nog zoveel méér op je bordje. Ik coach moeders naar een betere balans tussen werk-privé-zorg taken zodat er ruimte ontstaat om meer te genieten van het leven.

Categorieën

Gerelateerde artikelen

Werk en mantelzorg mogelijk maken

Werk en mantelzorg mogelijk maken

Werk speelt een belangrijke rol speelt in het leven van veel mensen en daarom wil ik naast mijn coach praktijk, ook een bijdrage leveren aan het Mantelzorgvriendelijk(er) maken van organisaties.

lees verder
Ben ik overbelast?

Ben ik overbelast?

Er bestaan heel wat artikelen die verwijzen naar overbelasting, maar wat is nou precies overbelasting? Feitelijk zegt dit dat er sprake is van een...

lees verder
Kunnen vrouwen de zorglasten blijven dragen?

Kunnen vrouwen de zorglasten blijven dragen?

Uit onderzoek blijkt dat het helpt om onderscheid te maken in sekse omdat de feiten nu eenmaal zijn dat vrouwen meer mantelzorgen dan mannen. Dit erkennen helpt het debat over de vraag of dit wenselijk is want zolang we blijven roepen dat mannen óók zorgen, onderkennen we het feitelijke probleem niet

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin