Tips

Blije kinderen maken blije mama’s. Soms is een kleine tip of een aanpassing voldoende om meer rust en overzicht te creëren. Op deze pagina deel ik graag ervaringen die ons geholpen hebben als gezin. Heeft het jou ook geholpen? Ik hoor het graag van je!

Aangepaste vakantie

Een fijne camping in het midden van Frankrijk voor gezinnen met een kind met een beperking. Er is animatie voor alle kinderen dus ook voor de broertjes en zusjes zonder beperking. De camping wordt gerund door een Nederlands echtpaar en heeft voldoende voorzieningen zoals aangepast sanitair

Pictoagenda

 Creëer overzicht door het gebruik van de Pictoagenda. Een dagelijks hulpmiddel geschikt voor iedereen die beelden makkelijker verwerkt dan woorden. De weekagenda zorgt voor structuur, overzicht en tijdsbesef. Met behulp van stickervellen kun je een eigen set pictogrammen samenstellen of foto’s gebruiken waardoor het extra persoonlijk wordt. 

Een bril precies op maat

Maat brilmonturen zijn volledig aangepast op het gezicht van de drager. Met behulp van een 3D scan wordt ieder onderdeel precies op maat gemaakt. Het resultaat is een unieke, perfect passende bril.

Cloudcuddle een mobiele bedtent

Wanneer jullie kind moeite heeft om op andere locaties rustig te slapen of het simpelweg gewend is in een afgesloten bed te slapen, is de Cloudcuddle een mooie oplossing. Deze mobiele bedtent is speciaal ontwikkeld voor gehandicapte kinderen en makkelijk te installeren op een bed. Het mooie is dat je een proefweekend kunt aanvragen om het eens te proberen!

Hoe gaat het met jou?

Hoe je je voelt wordt door allerlei factoren beïnvloed. Met een korte vragenlijst krijg je inzicht in de levensgebieden die van invloed zijn op hoe (fit) jij je voelt.

Wil je hier meer over weten of heb je behoefte aan begeleiding? Ik ben opgeleid in deze wetenschappelijk onderbouwde methode dus vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan!

 

Werk en zorg combineren

Om jou en andere (toekomstige) ouders te helpen bij het maken van een financieel bewuste keuze hebben WOMEN Inc. en het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) de WerkZorgBerekenaar ontwikkeld.

Je kunt hiermee uitrekenen wat de financiële gevolgen zijn van jullie werk-zorgverdeling!

Gwoon handig is een platform voor gezinnen met een zorgintensief kind (van 0-18 jaar met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking) waar aanbieders van specifieke diensten en producten voor deze doelgroep samengebracht worden. Dit maakt de zoektocht op internet een stuk eenvoudiger!

Gwoon handig is opgericht door twee moeders met beiden een zorgintensief kind.

Zij maken winkelen Gwoon heel praktisch!

E-book

Mama, wat gaan we doen? Kinderen willen graag weten waar ze aan toe zijn. Ga ik vandaag naar school of zijn we vrij? Heb ik vandaag voetbal of zwemles? Een planbord helpt om duidelijk te maken wat het programma is, ook wanneer bijvoorbeeld de spraak- en taalontwikkeling vertraagd is. Het geeft overzicht en biedt een tijdskader. Dit helpt een kind om zich voor te bereiden op wat gaat komen en terug te kijken wanneer nodig. Dit geeft rust en bevordert de zelfredzaamheid.

Pin It on Pinterest

Share This