Ouderschap, werk en extra zorgtaken combineren op een manier die bij je past

Voel jij je (over-)vermoeid?

Voel je weinig energie en heb je moeite alles vol te houden?

Heb jij geen tijd voor jezelf?

‘Moet’ er altijd wel wat en kost het moeite je te ontspannen? Schiet ‘iets’ voor jezelf doen er geregeld bij in?

Ben je niet blij met hoe jouw leven nu loopt?

Voel jij je soms klem zitten tussen jouw gezinssituatie en je eigen behoeften of ambities?

Goed genoeg ouderschap

Wanneer je kind een beperking heeft, gaat veel aandacht en energie naar de zorg en ontwikkeling van je kind. Hierdoor staan de andere leden van het gezin automatisch meer op de achtergrond. Hoe neem je dan je eigen plek in? Hoe zorg je er dan voor dat iedereen in het gezin aan de beurt komt?

Als je door mij begeleid wordt, ben ik er voor jou. We gaan op zoek naar wat voor jou werkt, waar jouw gezin beter van gaat draaien en wat jou energie geeft. 

Gelukkige ouders maken gelukkige kinderen.

Het is mijn missie om moeders met een zorgintensief kind te ondersteunen in het vinden van een goede balans zodat zij kunnen leven, zorgen, werken en genieten van het leven zonder zichzelf voorbij te rennen.

‘Werk is zoveel meer dan geld verdienen’

Voor veel ouders is werk en gezin combineren een uitdaging. Maar wat als je een zorgintensief kind krijgt? Wat betekent dat dan voor jou en je mogelijkheden om te werken? Wat als de zorg zo zwaar wordt dat je niet goed meer weet hoe je dat moet combineren?

Als moeder van drie waarvan de oudste zorgintensief, weet ik dat het een zoektocht kan zijn. Een zoektocht naar de juiste balans om alle ballen in de lucht te houden. Als de lijst van to do’s oneindig lijkt, waar blijf je dan zelf? Wie ben jij ook alweer naast de rol van moeder, verzorger, partner of werknemer? Nadenken over je leven en hoe het misschien anders kan is lastig als je er middenin zit.  

Nogal wat moeders zien geen andere oplossing dan minder te gaan werken of te stoppen met werken. En soms is dat, al dan niet tijdelijk, een oplossing. Maar wat komt daarvoor dan in de plaats? Waar haal jij je energie uit en wie ben jij naast de zorg voor je kind? En zijn er nog andere keuzes te maken zodat je toch (weer) kunt werken naast je zorgintensieve gezin?

Als coach kan ik een stukje met je meelopen om antwoorden te vinden op deze vragen. Het doel is jouw balans te hervinden zodat je ondanks alle beperkingen, weer ruimte en mogelijkheden ervaart om werk en gezin op een goede manier te combineren.

Ervaringen van anderen

 

“Machteld is een top coach/adviseur met de juiste vaardigheden om iedereen in haar omgeving te inspireren en zelf tot actie over te laten gaan. Daarnaast kan ze met haar levenservaring anderen tot voorbeeld zijn en hen begeleiden in dezelfde moeilijke keuzes en ‘struggles’. Zonder zweverig te worden en met een goede realiteitszin.”

– Renee van Buuren
HR Adviseur

 

“Gebaseerd op haar jarenlange ervaring als HR adviseur, gecombineerd met ervaring uit haar eigen leven, begrijpt Machteld als geen ander dat het leven soms anders loopt dan gedacht. Juist in die turbulentie helpt Machteld hoofd- van bijzaken te onderscheiden, een plan te maken en actie te stimuleren om zo weer overzicht en balans terug te krijgen.

Machteld is een spontane persoonlijkheid en weet met haar positieve instelling en oprechte interesse duurzame resultaten te boeken in haar coachingstrajecten.”

– Esther Zuidam
HR Manager

Persoonlijke coaching op maat betekent:

1. Tijdens een kennismaking kijken we of het vertrouwen er is om samen aan de slag te gaan.

2. We onderzoeken jouw coachvraag en wat ik daarin voor jou kan betekenen.

3. Door middel van een vooraf voorgesteld traject werken we aan jouw doelen. Hierbij gaan we gemiddeld uit van 5 tot 8 sessies verspreidt over een periode van ongeveer 2 tot 6 maanden.

4. Afronden en evalueren. We reflecteren de verworven inzichten, nieuwe kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan en meeneemt in jouw proces van persoonlijke groei.

Coaching via een werkgever:

 Wanneer jouw werkgever bereid is te investeren in coaching, kan ik een aanbieding op maat maken. Een traject bevat naast een uitgebreid intakegesprek, de coachingssessies en eindevaluatie ook eventueel digitale testen.

Gesprekken vinden op een centrale locatie plaats of worden digitaal gedaan.

Ervaringen van mijn klanten

 

“Ik heb mijn doelen boven verwachting gehaald. Ik voel me positiever en heb handvatten voor als het minder gaat. In gesprek gaan ging als vanzelf en ik voelde snel vertrouwen om vrij te praten. Ik zou Machteld zeker aanraden aan andere moeders, ze kan goed luisteren en structuur scheppen. Ik geef de coaching een 10!”

– Geesje

 

“Ik zocht een betere balans voor mezelf, mijn werk en alles wat er thuis speelt. De coaching hielp mij om rustmomenten voor mezelf in te bouwen en beter stil te staan bij mijn eigen behoeftes. Ik heb meer zicht op mijn energiebalans en kies bewuster voor activiteiten die ik wel en niet doe. Het heeft mij goed geholpen om ook meer ruimte over te houden voor de moeilijke momenten thuis.”

– Ilse

Persoonlijke coaching

Coachingspakket particulier

€450,-

5 Sessies

De gesprekken vinden online plaats of in overleg op locatie.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW

Veelgestelde vragen

Mijn werkgever wil betalen, kan dat?

Ja, dat kan zeker. Een werkgever kan in jou investeren door middel van een coaching traject op maat. Wanneer je door de juiste persoon begeleid wordt, is de kans van slagen het grootst. Wanneer jouw werkgever hier meer over wilt weten, kan ik je daar meer informatie over geven.

Hoe wordt er met mijn gegevens omgegaan?

Alle persoonlijke gegevens worden vertrouwelijk behandeld volgens de wet op de persoonsregistratie.

Waar vinden gesprekken plaats?

De gesprekken kunnen plaats vinden op een locatie die jij prettig vindt.  Dit kan digitaal of bij jouw thuis, op het werk of op een andere plek die we in overleg vaststellen. 

Ik wil een gratis kennismakingsgesprek