Over Machteld

Mijn verhaal

Mijn naam is Machteld Louwaard, getrouwd en moeder van drie kinderen.

In mijn werk als HR adviseur en casemanager Verzuim, heb ik veel mensen begeleid die worstelen met het vinden van een goede balans tussen werk en gezin. 
Toen ik zelf moeder werd, bleek onze zoon het syndroom van Down te hebben en daarmee kwamen we terecht in een geheel nieuwe wereld. Of beter gezegd, twee nieuwe werelden: die van nieuwe ouders én de wereld van een kind met een beperking. Alles was nieuw, we hadden zoveel te leren en ondertussen raast het gewone leven ook door. Ik had behoefte aan een referentiekader maar kon die in mijn eigen omgeving niet vinden. Ik las wat ik kon vinden en voelde me overweldigd door alle informatie.

De eerste jaren waren zwaar. Zijn trage ontwikkeling, slaapproblematiek en veelvuldig ziek zijn trok een zware wissel op ons gezin met drie kleine kinderen. Het combineren van werk met de zorgtaken thuis, alle extra ballast en paarse krokodillen die erbij komen kijken, miste zijn uitwerking niet op ons als ouders én als partners. Het bleek een enorme zoektocht om te komen tot een betere balans. 

“Soms zijn de dingen die we niet kunnen veranderen, de dingen die ons veranderen”

Tijdens mijn eigen zoektocht, vroeg ik mij vaak af, hoe doen andere moeders dat? Wat betekent het als je kind veel extra zorg nodig heeft en hoe houd je dan ook nog een fijn leven? Dit heeft mij geïnspireerd om De Andere Zaak op te richten want ik leerde dat er oneindig veel mogelijkheden zijn om je leven te leven, ondanks én dankzij de beperking.

Ooit wilde ik alleen maar een ‘normaal’ leven met een leuke baan en een gezellig gezin. Maar wat is normaal? Ons kind en ons leven zijn misschien anders en dat is ook goed. Het bijzondere is dat ik dat eigenlijk al wist bij zijn geboorte, ik was het alleen in de tropenjaren een beetje kwijtgeraakt. Toen Huub geboren werd, schreven wij op zijn geboortekaartje:

“Er is een heel bijzonder mannetje geboren en hij heeft ons uitgekozen als zijn ouders. Huub heeft het syndroom van Down, dat is niet erg, dat is anders”

En zo is het. Daarom ben ik de Andere Zaak begonnen. Ik gun al die speciale moeders met hun bijzondere kinderen de rust en ruimte om te genieten van hun leven.

‘Natuurlijk niet meer of minder, maar zo mooi anders’

(Hans Andreus)

Volg mij op Social Media:

Opleidingen

Post HBO coaching & counseling

Aan het Europees Instituut de Baak, Driebergen. Dit is een brede opleiding tot allround coach

HBO Personeel & Arbeid

Amsterdam
Opleiding Human Resource Management

Diverse cursussen en trainingen

o.a. op het vlak van HRM, Re-integratie en verzuim, loopbaanontwikkeling, positieve gezondheid, e-coaching etc.

Aanbevelingen

 

“Ik vond het heel verhelderend en behulpzaam met iemand te spreken over dit onderwerp, op een opbouwende manier. Ik heb zelf een beperkt netwerk van ouders van kinderen met een beperking, én zo makkelijk heb je het niet over dit soort dingen. Dan is het echt zoeken naar een nieuwe balans tussen je eigen waarden en ambities en de realiteit dat het thuis net wat anders gaat dan gemiddeld. Het dan hierover hebben met iemand die en ervaringsdeskundige is én veel van HR weet is enorm bevrijdend en heeft echt m’n ogen geopend.”

– Liselotte

 

“Ik heb voor mijzelf helder hoeveel tijd ik aan werk wil besteden en hoeveel tijd aan mijn gezin. Hierdoor is er meer duidelijkheid in de rolverdeling/taken binnen ons gezin en die duidelijkheid zorgt voor een rustiger gevoel bij mij. Ik merk dat ik weer veel meer vanuit mijzelf, en onze gezinssituatie, denk en voel en veel minder bezig ben met ‘hoe het hoort te zijn’.”

– Laura

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen?

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan