Hoe gaat het bij jullie thuis tijdens deze bijzondere periode? Nu alle kinderen thuis zijn, is het een hele klus om iedereen op een prettige manier te laten functioneren.

De een werkt opeens thuis en een ander moet zichzelf elke dag blootstellen aan de risico’s die een vitaal beroep met zich meebrengt. Daarnaast moeten we onze kinderen opeens fulltime opvangen zonder de mogelijkheid ze af en toe even naar iemand anders te kunnen brengen. We moeten lerares zijn voor broertjes en zusjes en tegelijkertijd dagbesteding of ZMLK onderwijs bieden voor het kind met een beperking. Dat is voor iedereen een hele klus, zoveel is duidelijk.

We weten allemaal dat we geen keus hebben, dat we dit op de een of andere manier moeten volbrengen. Natuurlijk maken we er het beste van. Soms leidt dat tot mooie inzichten en momenten die we nooit zullen vergeten. Maar juist omdat we niet weten hoe lang het gaat duren, kan het soms ook heel zwaar voelen.

Als je kind constant toezicht nodig heeft, dan zijn de dagen lang.

Elke dag hetzelfde patroon zonder daar af en toe even aan te kunnen ontsnappen. De broertjes en zusjes die zelfredzamer zijn, trekken vaker dan je zou willen aan het kortste eind. Boze reacties, ongeduld en irritaties kunnen het gevolg zijn.

Hou houd jij dit vol? Hoe zorg jij voor jezelf in deze extreme situatie? Er zijn geen pasklare oplossingen.

Kan ik iets voor je doen?

Nu we allemaal in ons kleine kringetje draaien, kan het moeilijk zijn afstand te nemen van je eigen situatie. Wat ik als buitenstaander kan doen is met je meekijken en onderzoeken wat je nodig hebt om deze situatie goed door te komen.

Nu we meer dan ooit op onszelf zijn aangewezen, is het allerbelangrijkste dat je het volhoudt. Wanneer jij instort, dan stort jouw gezin ook in. Juist nu is zelfzorg essentieel.

Boek nu een gratis gesprek

Heb je een vraag, loop je ergens tegenaan of wil je gewoon even met iemand sparren over jouw situatie? Iemand die jouw spagaat begrijpt en met jou kan meedenken? Boek dan een gratis gesprek via onderstaande knop.

Ik hoop je te spreken en bovenal hoop ik dat we straks gezond en wel terug kunnen kijken op deze uitzonderlijke periode. Stay Safe! 

Een gratis coachgesprek

Veilig vanuit je eigen huis op een tijdstip wat jou schikt. We kunnen bellen via de telefoon of videobellen via Zoom. 

Pin It on Pinterest

Share This