De vakanties zijn weer voorbij. Is de terugkeer van de structuur prettig of valt de stress om iedereen in het gareel te krijgen juist tegen? Hoe dan ook, het duurt weer een jaar voordat de zomervakantie weer begint.

Net als afgelopen jaren zijn wij naar een speciale camping in Frankrijk gegaan, Domaine de Puylagorge. Een camping die gerund wordt door een Nederlands echtpaar en die speciaal is gericht op gezinnen met een kind met een beperking. Er is animatie op maat voor alle kinderen, met en zonder handicap. Ik schreef al eerder een blog over deze fijne plek.

Eerlijk gezegd had ik een paar jaar geleden nooit gedacht dat wij blij en uitgerust konden terugkomen van een vakantie. En hoewel ik andere mensen veel gun, werd ik niet vrolijk van alle blije verhalen en foto’s van genietende gezinnen. Voor ons was vakantie namelijk alleen maar hard werken. We kwamen nog uitgeputter terug dan we al heen gingen. Dat zal voor andere ouders met een zorgintensief kind niet vreemd in de oren klinken.

Hoe blij zijn we dan ook dat we nu een plek hebben gevonden waar wij met een gerust hart onze kinderen tijdelijk aan anderen overlaten. Een paar uur per dag zodat wij kunnen ontspannen. Nooit had ik gedacht dat ik het zo waardevol zou vinden om met andere ouders te praten en met de andere gezinnen en fijne tijd te beleven. En weet je wat? Wij hebben voor volgend jaar alweer geboekt!

Dit bracht mij bij de vraag in hoeverre er meer van deze fijne plekken zijn. Ik vond daarover een website met veel tips die echt de moeite waard zijn om eens te lezen!

Wie ik trouwens ook ontmoet heb op ‘onze’ camping, is een van de oprichtsters van de facebookpagina Shoppingneedz, een ontzettend leuke pagina met allerlei praktische tips voor gezinnen met een gehandicapt kind. Echt een aanrader!

Wat ben ik blij dat wij eindelijk een modus hebben gevonden om te kunnen genieten van onze vakantie. Dat wens ik alle ouders met een kind met een beperking toe. Zo kunnen we, heel wat mooie ervaringen rijker, weer opgeladen aan het nieuwe schooljaar beginnen!

Pin It on Pinterest

Share This