Home » Blog » Lichter leven » Vakantie, rust of keihard werken?

Vakantie, rust of keihard werken?

door | 26 jul, 2021 | Lichter leven

Er waren jaren dat ik enorm opkeek tegen de vakantie. Al die weken zonder dagprogramma en constant ‘aan’ staan. Waar andere ouders verzuchtte ‘ enorm toe te zijn aan vakantie’ leken die weken voor ons niet om doorheen te komen.  

Onze zoon kon zichzelf niet vermaken (dit gaat eigenlijk nog steeds niet) en liep geregeld weg of deed gevaarlijke dingen. Wij waren continu met hem in de weer, zonder dat iemand anders de zorg even kon overnemen. Met drie kleine kinderen, gebroken nachten en constant alert zijn, valt er weinig te ontspannen. Wij keken uit naar het einde van de vakantie en het moment dat de opvang of school weer begon zodat iedereen tenminste een dagprogramma had. 

Tot onze eerste vakantie op camping ‘Puy’ konden wij ons niet voorstellen hoe wij als gezin een ontspannen vakantie konden doorbrengen.

Tot die allereerste vakantie, nu vier jaar geleden. We waren maar een weekje op de camping. Het regende veel en ‘s nachts was het heel koud en toch wisten we; ‘dit is het! Volgend jaar gaan we 2 weken!’ 

Ik schreef er al eerder een blog over en alles wat ik toen schreef, voel ik nu nog. Zó bijzonder om op een plek te mogen zijn met andere gezinnen in een vergelijkbare situatie en om de kinderen te zien genieten tijdens de animatie. En de ouders genieten mee omdat zij een paar uur even niets ‘moeten’ en even niet hoeven te zorgen. Zij mogen een boek lezen, even wandelen, ongestoord praten met andere ouders, echt even ontspannen. 

Wij gaan dit jaar weer, ondanks de corona maatregelen en verwachten daar relatief veilig te zijn. De camping is ruim opgezet, alles is buiten en we zitten daar in onze bubbel met de andere gezinnen. 

Herken jij het gevoel hard te moeten werken tijdens de vakantie? Zie je misschien zelfs een beetje op tegen die lange dagen zonder dagbesteding? Oriënteer je dan eens op vakanties met aangepaste animatie zoals op ‘Puy’ of een Wigwam vakantie. Daar doe je niet alleen je kind een plezier mee, maar ook je partner, jezelf en de andere kinderen in het gezin. 

Blije kinderen zijn blije ouders dus gun het jezelf ❤️

Ik wens je een mooie zomer en tot eind augustus ☀️

 

De Andere Zaak

Benieuwd naar het Magazine Anders? Doe het jezelf cadeau en bestel het via de website.

En wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan!

Over mij

Als moeder van een kind met een beperking, weet ik hoe lastig het is alle ballen in de lucht te houden. Bovenop alle ‘normale’ uitdagingen, krijg je nog zoveel méér op je bordje. Ik coach moeders naar een betere balans tussen werk-privé-zorg taken zodat er ruimte ontstaat om meer te genieten van het leven.

Categorieën

Gerelateerde artikelen

Ben jij blij dat het vakantie is?

Ben jij blij dat het vakantie is?

Door Corona gaat niet iedereen op vakantie. Sommigen blijven liever thuis om het zekere voor het onzekere te nemen. Hoe zorg je er dan voor dat het een beetje leuk blijft? Is er voldoende tijd voor ontspanning en hoe heb je de zorg geregeld?

lees verder
Een nieuw schooljaar

Een nieuw schooljaar

Wanneer je moe bent, is het soms moeilijk positief te blijven. Je kunt je dan laten leiden door de omstandigheden zoals kinderen die niet naar school kunnen of Coronamaatregelen. Hoe zorg je ervoor dat je positief blijft en de omstandigheden het hoofd biedt?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin