Op 8 maart is het internationale vrouwendag en tevens mijn verjaardag en wie jaris is, trakteert! Om die reden geeft ik nogmaals 3 gratis trajecten Positieve Gezondheid cadeau!

De positie van vrouwen

Maar even terug naar de aanleiding. Waarom is een internationale vrouwendag nodig? Helaas is het in veel landen niet best gesteld met de positie van vrouwen. En alhoewel wij als Nederlanders denken een vooruitstrevend volkje te zijn, lopen wij op het vlak van emancipatie niet voorop. Volgens het rapport van het World Economic Forum zakt Nederland zelfs 11 plaatsen van de wereldranglijst gendergelijkheid: van plek 27 in 2018 naar plek 38 in 2019.

Vrouwen zorgen meer dan mannen

Vrouwen besteden in Nederland twee keer zoveel tijd aan zorgtaken en onbetaald werk als mannen en combineren dit vaak met een parttimebaan. Dat blijkt ook uit een onderzoek van Stichting Werk&Mantelzorg, waarin staat dat in Nederland -waar het meest popularie kostwinnersmodel nog steeds 1,5 inkomen betreft- de zorg voor huishouden en kinderen grotendeels op de vrouw neerkomt, naast werk en mantelzorg.  Vrouwen ervaren meer combinatiedruk dan mannen, wat te maken kan hebben met de traditionele rol- en zorgpatronen en vrouwen hebben vaker moeite met het loslaten van de zorg.

Zelfzorg is essentieel

Om de combinatie gezin, werk en extra zorg als moeder van een kind met een beperking vol te houden, is het van essentieel belang goed voor jezelf te zorgen. Langdurige zorg kan chronische stressklachten veroorzaken waarbij het risico op overspannenheid of burn-out op de loer ligt. Om je daarin te ondersteunen, geef ik 3 trajecten Positieve Gezondheid cadeau!

Wat is Positieve Gezondheid? 

Positieve gezondheid is een benadering binnen de gezondheidszorg die niet de ziekte, maar een betekenisvol leven van mensen centraal stelt. De nadruk ligt op de veerkracht, eigen regie en het aanpassingsvermogen van de mens en niet op de beperkingen of ziekte zelf.

De nadruk ligt niet op de beperking

Iedere ouder met een kind met een beperking zal dit uitgangspunt aanspreken! Zijn wij niet bij uitstek degene die geleerd hebben te kijken naar de mogelijkheden van ons kind? Bijna dagelijks word je uitgedaagd de grenzen van je aanpassingsvermogen te verleggen. Daarin zit al zo oneindig veel veerkracht! Deze uitgangspunten sluiten daarom naadloos aan bij jou als moeder met een kind met een beperking.

Drie gratis trajecten

Ik ben gecertificeerd in dit gedachtengoed en geef drie gratis trajecten weg. Specifiek voor moeders met een kind met een beperking die willen reflecteren op hun leven en onderzoeken wat zij daarin kunnen veranderen om zelf beter in balans te komen of te blijven.

Wat zijn redenen om zo’n traject te doen?

 • Je hebt moeite om gezin, werk en extra zorgtaken te combineren
 • Je voelt je niet fit maar kunt de energie niet opbrengen om gezonder te leven
 • Je hebt onvoldoende netwerk om je heen om in te schakelen voor hulp
 • Je vindt het moeilijk tijd voor jezelf vrij te maken

Stel jezelf eens voor hoe jouw leven eruit zou zien als je

 • Meer grip krijgt op jouw leven. Niet de omstandigheden bepalen hoe jouw leven eruit ziet, maar jij. Je geeft zelf sturing en maakt keuzes die bij jou passen
 • Meer rust krijgt in je hoofd en lijf. Je gaat bewuster sturen op energiegevers- en vreters en leert keuzes te maken die goed zijn voor jou
 • Aandacht en tijd voor jezelf kunt creëren. Je gaat onderzoeken waar je ruimte kunt maken door dingen anders te organiseren zodat je wel iets voor jezelf kunt doen.
 • Meer kunt genieten van én met je gezin. Wanneer jij lekkerder in je vel zit, heeft dat een positieve uitwerking op het hele gezin.

Hoe ziet een gratis traject eruit? 

 • Een kennismakingsgesprek van 20 minuten
 • Eenmalig invullen van een online test, duur maximaal 10 minuten
 • Eén gesprek met mij (digitaal) van 45 minuten
 • Twee weken zelf aan de slag met geformuleerd doel met behulp van werkboek
 • Eén afsluitende sessie (digitaal) met mij van 45 minuten

Schrijf je in!

Als je interesse hebt hieraan mee te doen en gratis door mij gecoacht te worden, schrijf je dan in via onderstaande link. Je zult een e-mail ontvangen met alle verdere details. 
Ik heb drie plekken gereserveerd en deze zullen op volgorde van aanmelding vergeven worden. 
Mocht je niet bij de eerste drie horen, ik geef je sowieso het handige werkboek cadeau om zelf mee aan de slag te gaan!

Wil jij een gratis traject winnen?

Wil jij kans maken op een gratis traject Positieve Gezondheid? Schrijf je dan nu in!

Je ontvangt sowieso het handige Werkboek Positieve Gezondheid gratis.

Pin It on Pinterest

Share This