Madelaine Matzer: ‘Het bijzondere van theater is dat je een uur en 20 minuten met z’n allen in een ruimte zit, je kunt identificeren met de spelers en je laat meenemen in iemands leven. Dat raakt je, waardoor jij je echt kunt verplaatsen in een perspectief, wat in het dagelijks leven heel moeilijk kan.’

Binnenkort te zien: Theatervoorstelling Broos

Als je oog hebt voor iedereen,

wie ziet jou dan?

 

Soms is ineens alles anders, van buiten en vanbinnen.

Als je met je ogen knippert en ze weer open doet,

is niks meer zoals het was. Nooit meer.

Alles heeft een andere kleur een andere geur

een ander ritme

een ander perspectief.

De voorstelling

Kyra is een avontuurlijke vrouw en voor het geluk geboren. Samen met haar man krijgt ze een zoon en een dochter. Romy is een speciaal meisje. Een meisje dat extra zorg nodig heeft. Dan blijkt het evenwicht broos.

Broos is een muzikale, lichte en ontroerende voorstelling over hoe je jezelf kwijt kan raken in de zorg om een ander.

Broos is een voorstelling over het verborgen gebied mantelzorg. Over hoe het is als mensen altijd vragen naar degene voor wie je zorgt, maar zelden naar jou. Als je je dat zelf eigenlijk niet eens meer afvraagt. Er steeds een beetje minder van jou overblijft. En wat gebeurt er als jij omvalt? Dat kan niet. En dus ga je door.

Broos toont de mooie én de nijpende kanten van een zorgverhaal en is geïnspireerd op gesprekken met moeders van een zorgintensief kind.

Voor meer informatie en kaarten bezoek MATZER. Er zijn besloten voorstellingen en openbare voorstellingen voor iedereen te bezoeken. 

Of kijk op Sophi online voor een uitgebreid interview met Madelaine Matzer (artistiek leider van Matzer en schrijfster van Broos) en Machteld Louwaard, één van de moeders die door haar werd geïnterviewd. 

Wil je weten wat de Andere zaak voor je kan betekenen?

Boek een gratis kennismakingsgesprek van 20 minuten en kijk wat de Andere Zaak voor jou kan betekenen! 

Pin It on Pinterest

Share This