De Andere Zaak draait om Anders zijn. Elk mens, elk leven is anders. Gelukkig maar want wat zou het leven anders saai zijn! Toch wordt anders zijn niet zomaar als vanzelfsprekend ervaren. Afwijken van de norm is niet altijd makkelijk.

Een zware tijd na de bevalling

Toen Jayden na 30 weken zwangerschap geboren werd, bleek hij Cerebrale Parese te hebben. Vanaf dat moment ervaarde Samantha dat haar leven op z’n kop stond. Zij had veel moeite om de omstandigheden een plek te geven en kreeg een depressie. Toen daarbovenop een voorstadium van baarmoederhalskanker geconstateerd werd, had zij nooit verwacht ooit nog haar gezinssituatie te kunnen combineren met werk.

Na een operatie waarbij haar baarmoeder weggehaald moest Samantha noodgedwongen bedrust houden. Door deze ingreep is zij anders naar het leven gaan kijken. Zij ervaarde het als een tweede kans en besloot iets te gaan doen waar zij haar geluk en positiviteit in kon terugvinden.

Iets doen waar je gelukkig van wordt

Tijdens haar depressie deed zij goede ervaringen op met etherische oliën en ook Jayden reageerde er goed op. Ze werd hier zo enthousiast over dat zij besloot zelf een online bedrijf op te zetten voor de verkoop van cosmetica en etherische oliën.

Samantha blogt ook op Instagram als @rolmodelmama over haar leven en waar zij tegenaan loopt in de zorg voor Jayden. Toen zij gevraagd werd om een recensie te schrijven voor een kinderboek inspireerde haar dit om zelf een kinderboek te schrijven. Vanwege zijn hersenbeschadiging wordt Jayden vaak buitengesloten in de maatschappij. Bijvoorbeeld op speelplaatsen, omdat hij in een rolstoel zit, gehoorapparaten heeft en een bril draagt. Met dit kinderboek wil zij dit thema bespreekbaar maken.

Het verdriet omzetten in iets positiefs

Door het maken van het boek, kon Samantha iets doen voor haar zoon en haar eigen verdriet omzetten in iets positiefs. Dit heeft haar geholpen in haar herstel en inmiddels heeft zij haar draai weer gevonden.  Naast haar boek, haar blog en de verkoop van oliën werkt ze tegenwoordig ook twee ochtenden per week in een tuincentrum.

De avonturen van de kleine leeuw. Ik ben anders, net als jij

Het boek gaat over een kleine leeuw die bij zijn geboorte anders blijkt dan de andere leeuwen. Hij wordt buitengesloten, voelt zich eenzaam maar besluit niet op te geven. Hij is vastberaden om ook vriendschappen te sluiten. In het verhaal neemt de leeuw jou mee op zijn avontuur op zoek naar vrienden. Dan komt hij erachter dat niemand hetzelfde is en dat het niet uitmaakt dat je anders bent, dat maakt jou juist bijzonder!

Het is een verhaal over accepteren dat iedereen anders is en dat je ook anders mag zijn want ik ben anders, net als jij!

Nieuwsgierig naar het boek? Bestel hem hier

 

Pin It on Pinterest

Share This