Home » Blog » Persoonlijke verhalen » Hoe doe jij dat nou, als moeder van een zorgintensief kind?

Hoe doe jij dat nou, als moeder van een zorgintensief kind?

door | 18 jun, 2019 | Persoonlijke verhalen

Een gehandicapt kind combineren met werk is zwaar. Uit onderzoek blijkt dat 78% van de ouders van een zorgintensief kind minder is gaan werken en 60% raakte zelfs overwerkt of kwam in een burn-out terecht. Deze cijfers liegen er niet om maar zijn op zichzelf niet verwonderlijk gezien ook ouders van kinderen zonder beperking deze combinatie als zwaar ervaren.

Uit een recent Europees onderzoek van Sitly, bleek dat zo’n 44% van de moeders het gevoel heeft dat ze tekortschiet ten opzichte van haar gezin. Waarbij 76% van de Nederlandse moeders het moeilijk tot onmogelijk vindt om werk en gezinsleven te combineren. Maar liefst drie op de tien moeders kampt, sinds er kinderen zijn, voortdurend met stress.

Dit roept de vraag op of het wel mogelijk is dit succesvol te combineren en hoe moeders met een kind met een beperking dan werk, gezin en de extra zorgtaken uitvoeren zonder dat het overleven wordt. In de serie ‘Hoe doe jij dat nou?’ praat ik met vrouwen over dit thema en hoop daarin antwoord te vinden op de volgende vragen: 

  • Kun je voorkomen dat je afknapt?
  • Kunnen wij van elkaar leren?
  • Elkaar inspireren?
  • Zouden er misschien kritische succesfactoren bestaan voor ouders om het vol te houden?

Klik hier of op onderstaande knop om het eerste deel uit de serie ‘Hoe doe jij dat nou?’ te lezen: 

Wil je alle delen lezen?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang alle nieuwe delen automatisch via de mail

Over mij

Als moeder van een kind met een beperking, weet ik hoe lastig het is alle ballen in de lucht te houden. Bovenop alle ‘normale’ uitdagingen, krijg je nog zoveel méér op je bordje. Ik coach moeders naar een betere balans tussen werk-privé-zorg taken zodat er ruimte ontstaat om meer te genieten van het leven.

Categorieën

Gerelateerde artikelen

Werk en zorg combineren, hoe dan?

Werk en zorg combineren, hoe dan?

Werk en gezin combineren is voor veel ouders een uitdaging. Maar wat als je een zorgintensief kind hebt? Is dat te combineren? En zo ja, hoe doe je dat dan en wat helpt om de combinatie mogelijk te maken?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin