Home » Blog » Persoonlijke verhalen » Zelf een Magazine uitgeven

Zelf een Magazine uitgeven

door | 17 sep, 2021 | Persoonlijke verhalen

Ik voelde een groot verlangen om dit Magazine uit te brengen. Nooit eerder had ik een magazine uitgegeven. Het is niet eens mijn vak en toch voelde ik dat ik dit moest doen. Het heeft 2,5 jaar geduurd van idee naar product en in die tijd twijfelde ik geregeld aan mijzelf. Mijn interne criticus deed hard haar best mij van mijn pad te krijgen. Toch hield ik vol, ondanks al mijn twijfels en rationele bezwaren.

Magazine Anders

En zie nu, hier ligt een magazine met een prachtige lay-out, inspirerende interviews en sprekende foto’s van moeders zoals jij en ik. Geen halleluja verhalen maar eerlijke, oprechte en kwetsbare verhalen. Van moeders met een kind met een beperking die ook geregeld worstelen met de balans tussen hun gezin, werk en extra zorgtaken.

Waar lopen deze moeders tegenaan en welke keuzes maken zij? Wat is helpend en waar kunnen we van elkaar leren? Verhalen die inspireren en soms emotioneren.

Ik was zelf de grootste bedreiging van dit project

Ik vond het zó belangrijk om deze verhalen te delen dat ik er 2,5 jaar aan gewerkt heb om het voor elkaar te krijgen. Hiervoor moest ik soms door meerdere lagen bij mezelf. Dwars door de angst om te falen of afgekeurd te worden. Door de angst om mezelf te laten zien niet wetende of er iemand op mij zit te wachten. Waarschijnlijk waren mijn eigen demonen de grootse bedreiging van het hele project

Gelukkig was mijn verlangen sterker dan mijn angst. Mijn diepste drijfveer om zingeving te halen uit mijn eigen ervaringen en dit te mogen delen met anderen heeft me meer gebracht dan ik had kunnen dromen.

Waarom moest ik dit verhaal eigenlijk uitbrengen? 

En dat brengt mij bij een van de allerbelangrijkste lessen die ik geleerd heb tijdens dit proces; de drijvende kracht van zingeving. Want waarom is dat werk nou zo belangrijk voor deze vrouwen?

Werk is een manier om invulling te geven aan zingeving. Natuurlijk niet de enige, maar voor veel mensen wel een belangrijke manier. Brené Brown schrijft in haar boek De moed van imperfectie; wanneer we de talenten die we hebben meegekregen niet gebruiken, is dat niet simpelweg een kwestie van ‘jammer maar helaas’; het blijkt ten koste te gaan van ons emotioneel en lichamelijk welzijn. Wanneer we onze talenten niet gebruiken voor zinvol werk, zijn we niet gelukkig.

Nu kun je het begrip ‘werk’ ruim interpreteren. Dit kan ook in de vorm van iets creëren, iets bijdragen aan de samenleving, iets betekenen voor de mensen, dieren of natuur om je heen. Maar het gaat dus verder dan de vier muren van je huis en doet een Apel op jouw specifieke talenten. Zinvol bezig zijn is daarom een belangrijke pijler voor onze algehele gezondheid.

Wil jij het Magazine bestellen?

 Wil jij lezen hoe het voor andere moeders is?

Bestel dan het magazine Anders en lees inspirerende interviews met Moeders met een kind met een beperking die gezin, werk en extra zorgtaken combineren.

Over mij

Als moeder van een kind met een beperking, weet ik hoe lastig het is alle ballen in de lucht te houden. Bovenop alle ‘normale’ uitdagingen, krijg je nog zoveel méér op je bordje. Ik coach moeders naar een betere balans tussen werk-privé-zorg taken zodat er ruimte ontstaat om meer te genieten van het leven.

Categorieën

Gerelateerde artikelen

Mag ik meedoen?

Mag ik meedoen?

Mag ik meedoen? We leren onze kinderen dat ze anderen niet mogen buitensluiten, wat in het verlengde ligt van het welbekende ‘behandel een ander...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin