Het voorwoord van het Magazine Anders is geschreven door Merel van Vroonhoven, een topvrouw die haar positie in de top van het bestuursleven inruilde voor een baan als juf in het speciaal onderwijs. Een moedige stap waar zij over schrijft in haar collum in de Volkskrant. 

Een inspirerend voorwoord van iemand die het snapt

Wanneer praat je het fijnst met mensen? Als je het gevoel hebt dat die ander begrijpt wat je zegt, als iemand eigenlijk aan één woord al genoeg heeft. Omdat je het over hetzelfde hebt, dezelfde ervaringen deelt. Je hoeft niets uit te leggen. Daarom zijn ervaringsdeskundigen ook zo goed om in te zetten, eigenlijk op alle terreinen van het leven. Merel is zo’n ervaringsdeskundige en daarom heb ik haar gevraagd om het voorwoord te schrijven. Als vrouw en als moeder weet zij als geen ander wat het is om een gezin, werk en extra zorgtaken te combineren. 

‘Doe ik het wel goed genoeg?’ 

Veel vrouwen balanceren tussen het moederschap en hun werkzame leven. Merel schrijft daarover: ‘Regelmatig popt er een stemmetje in mijn hoofd op: doe ik het wel goed genoeg? Op die momenten val ik terug op de belangrijkste les die mijn ouders ons als kind meegaven: Het enige in het leven wat er uiteindelijk écht toe doet, is de liefde.  Je mag fouten maken, je mag een keer verkeerd reageren. Je hoeft niet de perfecte mens, de perfecte ouder te zijn. Zolang kinderen zich geliefd voelen is het goed’. 

Hoe zit dat bij jou? 

Vraag jij je soms af of je het wel goed genoeg doet? Of het je wel lukt om én een goede moeder te zijn én je werk goed te doen? Of jouw kind met een beperking wel de aandacht krijgt die het nodig heeft? Kortom, hoe houd jij alle ballen in de lucht en kun je naast al het harde werken nog een beetje genieten van het leven? 

Hoe doen die andere moeders dat? 

In de eerste jaren vroeg ik me geregeld af hoe andere moeders het volhielden. Hoe combineren zij gezin, werk en extra zorgtaken zonder dat het alleen maar overleven wordt? Dat heeft mij geïnspireerd het magazine Anders te maken. Het magazine staat vol ervaringsverhalen van andere moeders met als doel elkaar te inspireren en van elkaar te leren. Want als ik één ding geleerd heb, is dat je het wiel niet zelf hoeft uit te vinden, we zijn immers met zovelen, we kunnen elkaar steunen. 

Wil je het voorwoord van Merel lezen?

In de gratis preview van het magazine kun je het voorwoord van Merel vinden. Ook kun je natuurlijk meteen het hele magazine bestellen, dan heb je alle verhalen en tips van andere moeders in één prachtig magazine! 

Pin It on Pinterest

Share This