Home » Blog » Praktische tips » Certified E-coach

Certified E-coach

door | 18 jun, 2021 | Praktische tips

 

Vanaf nu mag ik mijzelf Certified eCoach Level I noemen 

Natuurlijk coachte ik al digitaal door te videobellen maar ik vond het fijn om mij daarin verder te scholen. E-coaching kan namelijk ook via andere kanalen zoals e-mail of telefoon. Feitelijk zijn alle digitale middelen te gebruiken voor coaching. 

E-Coaching kan een aanvulling zijn op een Face -to-face coaching. Het grote voordeel hiervan is dat er tussendoor in een hogere frequentie contactmomenten kunnen zijn. Dit kan handig zijn om kort op de bal feedback te geven of tussendoor vinger aan de pols te houden tijdens een oefening.

Nu hoor ik je denken; ‘iedereen kan e-mailen dus waarom zou je daar een opleiding in volgen?’ Dat dacht ik aanvankelijk ook maar E-coaching is een vak apart en niet te vergelijken met het reguliere e-mailen of coachen. Tenminste, als e-coaching daadwerkelijk ingezet wordt als onderdeel van een coachtraject dan is het belangrijk om te weten wat wel en niet werkend is.  

Het grootste voordeel van e-coaching is dat je door het schrijven gedachten kunt ordenen en snel tot inzichten kunt komen. Daarbij is het heel effectief om te reflecteren op hetgeen je besproken of geleerd hebt tijdens een sessie of oefening. Kortom, een goede aanvulling op een coachingstraject! 

 

Wil jij weten wat De Andere zaak voor je kan betekenen?

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan door een afspraak te plannen in mijn digitale agenda

Over mij

Als moeder van een kind met een beperking, weet ik hoe lastig het is alle ballen in de lucht te houden. Bovenop alle ‘normale’ uitdagingen, krijg je nog zoveel méér op je bordje. Ik coach moeders naar een betere balans tussen werk-privé-zorg taken zodat er ruimte ontstaat om meer te genieten van het leven.

Categorieën

Gerelateerde artikelen

Planbord voor kinderen

Planbord voor kinderen

Mama, wat gaan we doen? Wanneer onze zoon wakker wordt, is dit het eerste wat hij vraagt. Zodra hij de highlights van de dag weet, lijkt hij te...

lees verder
Praten met gebaren

Praten met gebaren

Wanneer het leren praten bij een kind niet vanzelf op gang komt, is praten met gebaren aan te raden. Kinderen zeggen gemiddeld zo tussen de 13 en 18...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin