Denken in mogelijkheden. Wanneer je kind een beperking heeft, doe je dat bijna automatisch. Gelukkig zijn er genoeg mensen die kansen zien. Zo ook Nicole Bos die in eigen beheer twee kinderboeken heeft uitgegeven. Speciaal voor kinderen die hun aandacht niet zo goed kunnen vasthouden tijdens het lezen.
 
‘Omdat ik merkte dat kinderen vaak hun aandacht niet helemaal bij het verhaal kunnen houden, heb ik ervoor gekozen om de boeken van Loet de Beer op een andere manier te schrijven, waarbij de rust, de eenvoud en het plezier van het voorlezen behouden blijven’, aldus Nicole.
 
Loet neemt de kinderen mee op leuke en spannende avonturen die ook in het dagelijks leven voorkomen en dus herkenbaar zijn. Bij de verhalen zijn illustraties geplaatst. Deze illustraties bestaan steeds uit drie verschillende gedeeltes uit het verhaal, en worden nog eens extra verduidelijkt door de leuke symbooltjes; het maantje, het zonnetje, en het sterretje. Hierdoor kunnen de kinderen makkelijker meelezen en zo hun eigen verhaaltje vormen, én hun aandacht erbij houden. 
 
Lijkt het je leuk wat te lezen over Loet de Beer? 
 
De boeken van Loet de Beer zijn te bestellen op de website: 

Wil je meer lezen van De Andere Zaak?

De Andere Zaak schrijft regelmatig voor moeders met een kind met een beperking die gezin, werk en extra zorg combineren. Wil je automatisch op de hoogte worden gehouden? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets!

Pin It on Pinterest

Share This